ثروتمندان چگونه رفتار میکنند؟

شاید تا به حال بارها برایتان پیش آمده باشد که از خود بپرسید ثروتمندان چگونه زندگی میکنند و طرز فکر آنها نسبت به زندگی چگونه است؟ اصلا ثروتمند کیست و برای اینکه فردی را ثروتمند بدانیم، چه معیارهایی وجود دارد؟ در ادامه قصد داریم دیدگاه های مختلف را در این باره بررسی کنیم ، پس با ما همراه باشید.
اگر به صورت رندوم و اتفاقی 10 نفر را از داخل خیابان انتخاب کنید و از آنها بپرسید که دوست دارند ثروتمند باشند یا نه، قطعاً پاسخ هر 10 نفر آنها مثبت خواهد بود. ولی اگر از همان ده نفر بپرسید که «ثروتمندی» به چه معنایی است، پاسخ هر ده نفر آنها متفاوت خواهد بود.
احتمالا بهنظر یکی از آنها ثروتمندی یعنی داشتن یک میلیون دلار پول؛ درحالیکه نظر فرد دیگری این است که ثروتمندی یعنی داشتن ده میلیون دلار پول و شاید دیگران پاسخی دهند که فقط محدود به داشتن پول نباشد. بهنظر آنها ثروتمندی یعنی داشتن خانهی بزرگ، کشتی و هواپیمای شخصی و شاید فقط داشتن یک خانهی راحت و خانواده سالم و بیمهی سلامتی خوب و مطمئن.
اما درحقیقت ما هنوز بهمعنای واقعی ثروتمندی پی نبردهایم. چون افرادمتفاوت دیدگاههای مختلفی نسبت بهمعنای ثروتمندی دارند. اگر ثروتمندشدن یکی از اهداف مالی زندگیتان است، باید مفهوم دقیق ثروتمندبودن را بفهمید. شما به یک ایده ی روشن از تصورات خود درمورد ثروتمندی خود احتیاج دارید. شما میتوانید با برنامه ریزی از قبل تعیینشده رؤیای خود را به واقعیت تبدیل کنید.
4 دسته ثروتمند داریم
دسته اول: آن هایی که خان زاده هستند و به ثروت ارثی میرسند
دسته دوم: آن هایی که تازه به دوران رسیده اند .مثلا با گران شدن زمین کشاوری خود و فروشِ آن پولدار شده اند و قصد دارند به صورت ثروتمند زندگی کنند.
اینگونه افراد معمولا تعادل اجتماعی را برهم میزنند و معمولا باعث تورم میشوند ، چون میخواهند ادای ثروتمندان را در بیاورند و مانند ثروتمندان زندگی کنند .
این افراد اولین اقدامی که میکنند تعویض لوازم زندگی و ماشین و … است . منتهی رفتار ثروتمندان را بلد نیستند
پس ثروتمند باقی نمی مانند.
دسته سوم: آن هایی هستند که ثروتمند فکر میکنند
دسته چهارم: آن هایی هستند که هدف دارند و با هدف به کسب و کار و در نهایت به ثروت رسیده اند.
ثروتمندی یعنی چه؟
ثروتمندی یعنی رضایت از زندگی خود
نتایج حاصل از مطالعات اسپکتروم گروپ و یوبیاس این بود که ثروتمندی فقط به مقدار داراییتان یا کارهایی که انجام داده اید یا قصد انجامش را دارید، بستگی ندارد.
میزان درآمد ، نوع و شرایط زندگی راه هایی برای سنجش ثروتمندی هستند اماهیچ کدامیک از آن ها معنای ثروتمندی نیستند.
ثروت یعنی زندگیتان را با انجام دادن کاری که دوست دارید سپری کنید نه به اجبار کار کردن .
داشتن آزادی مالی عاملی مهم برای ثروتمندان است.
با این دیدگاه به ثروت نگاه کنید که ثروتمندی یعنی رضایت از زندگی خود و زندگی کردن به هر شکلی که شما را شاد و خوشحال کند. اگر با این دیدگاه به کلمه ثروتمندی نگاه کنید، دیگر برای رسیدن به زندگی ایده آل مدنظر خود مجبور به میلیونرشدن نخواهید بود و فقط داشتن مقدار پولی که نیازهایتان را رفع کند، کافی خواهد بود. اگر فکر می کنید که داشتن درآمد سالانهی ۱۵۰۰۰ دلار شما را از زندگی راضی میکند، پس این مقدار پول برای ثروتمندشدن شما کافی است
20 فعالیتی که ثروتمندان هر روز انجام میدهند
تام کارلی، نویسنده آمریکایی برای مدت ۵ سال عادات روزانه ۲۳۳ پولدار و ۱۲۸ فرد با وضع خراب مالی را دنبال کرد و کتاب پرفروش Rich Habits را نوشت. او در این کتاب ۲۰۰ رفتار مشترک میان پولدارها را شناسایی کرده و توضیح میدهد که عادات روزانه پولدارها و غیرپولدارها به شدت متفاوت است و با توجه به عادات روزانه یک شخص میتوان وضعیت مالیاش را پیشبینی کرد.
در این قسمت قصد داریم به 20 عادتی بپردازیم که ثروتمندان دارند ولی افراد بی پول ندارند:
۷۰ درصد پولدارها روزانه کمتر از ۳۰۰ کالری هلههوله (junk food) مصرف میکنند. ۹۷ درصد بیپولها روزانه بیشتر از ۳۰۰ کالری هلههوله میخورند.
2. ۸۰ پولدارها روی «یک» هدف مشخص تمرکز کردهاند. فقط ۱۲ درصد بیپولها چنین کاری میکنند.
3. ۷۶ درصد پولدارها چهار روز در هفته ورزش میکنند. ۲۳ درصد بیپولها اهل ورزش مرتب هستند.
4. ۶۳ درصد پولدارها موقع رفتن سر کار به کتابهای صوتی گوش میدهند. فقط ۵ درصد بیپولها چنین عادتی دارند.
5. ۸۱ درصد پولدارها کارهایی را که باید انجام بدهند لیست میکنند (to-do list دارند). ۱۹ درصد بیپولها to-do list دارند.
6. ۶۳ درصد والدین پولدار بچههایشان را مجبور میکنند که ماهی دو جلد یا بیشتر کتاب غیرداستانی بخوانند. ۳ درصد بیپولها چنین عادتی دارند.
7. ۲۳ درصد پولدارها اهل قمار هستند. ۵۲ درصد بیپولها قمار میکنند.
8. ۸۰ درصد پولدارها به دیگران زنگ میزنند تا تولدشان را تبریک بگویند. ۱۱ درصد بیپولها چنین کاری میکنند.
9. ۸۸ درصد پولدارها روزی نیم ساعت یا بیشتر را به مطالعه با هدف کاری یا آموزشی میگذرانند. فقط ۲ درصد بیپولها چنین عادتی دارند
10. ۶۷ درصد پولدارها اهدافشان را روزی کاغذ میآورند. ۱۷ درصد بیپولها از این کارها میکنند.
11. ۶ درصد پولدارها ممکن است بگویند چه در سرشان میگذرد. ۶۹ درصد بیپولها خیلی سریع به شما میگویند چه در سر دارند.
12. ۷۹ درصد پولدارها هر ماه ۵ ساعت یا بیشتر را در شبکههای اجتماعی فعالیت دارند. ۱۶ درصد فقرا چنین کاری میکنند.
13. ۶۷ درصد پولدارها کمتر از روزی یکساعت تلویزیون نگاه میکنند. ۲۳ درصد بیپولها چنین عادتی دارند.
فقط ۶ درصد پولدارها reality TV تماشا میکنند. ۷۸ درصد بیپولها دنبال چنین برنامههایی هستند.
15. ۴۴ درصد پولدارها ۳ ساعت قبل از ساعت کاری شرکتشان بیدار میشوند. ۳ درصد فقرا چنین عادتی دارند.
16. ۷۶ درصد پولدارها عادات روزانهشان را – که عامل موفقیت خود میدانند – به فرزندان خود آموزش میدهند. ۱ درصد فقرا چنین کاری میکنند.
17. ۷۶ درصد پولدارها میگویند عادات بد روزانه باعث بدشدن وضعیت مالیشان میشود. فقط ۹ درصد بیپولها به این مسئله اعتقاد دارند.
18. ۸۴ درصد پولدارها معتقدند عادات روزانهشان باعث زیاد شدن فرصتها و شانس میشود. ۴ درصد بیپولها چنین اعتقادی دارند.
19. ۸۶ درصد پولدارها معقتدند باید تا آخر عمر برای خودبهسازی self-improvement آموزش ببینند. ۵ درصد بیپولها چنین اعتقادی دارند.
20. ۸۶ درصد پولدارها عاشق مطالعهاند.اما فقط ۲۶ درصد بیپولها عاشق مطالعهاند.
13 مورد مهم از کارهایی که ثروتمندان هیچوقت با پولشان انجام نمی دهند
. خرید های ناگهانی و احساسی
به طور حتم خرید پیراهن پشت ویترین یا جدیدترین ماشین در نمایشگاه وسوسه انگیز است. اما خرید بر مبنای میل و هوس چیزی است که هیچگاه در رفتار ثروتمندان نخواهید دید. وارن بافت (سرمایه گذار و نیکوکار ثروتمند آمریکایی) در مصاحبه با مجله فوربز می گوید: اگر چیزهایی می خرید که نیاز ندارید، به زودی مجبور می شوید چیزهایی را که نیاز دارید بفروشید . منظور این نیست که ثروتمندان هیچوقت اجناس گران قیمت نمی خرند بلکه ابتدا بر اساس سرمایه خود کاملا درباره اش فکر می کنند و سپس کارت می کشند.
بر جای گذاشتن ارث و میراث زیاد
تصور جالبی است وقتی به این فکر می کنیم که ثروتی هنگفت را به عنوان ارثیه به فرزندان و نوه هایمان انتقال دهیم. اما ثروتمندان معمولا ثروت هنگفتی را برای ارث باقی نمی گذارند. حتما می پرسید چرا؟
بیل گیتس (مدیر عامل مایکروسافت تا سال 2000 و از ثروتمندان برتر دنیا) و مارک زاکربرگ (موسس فیسبوک و جوانترین میلیاردری که ثروتش را شخصاً کسب کرده)، هر دو این افراد گفته اند که می خواهند فرزندانشان راه خودشان را پیدا کنند نه اینکه متکی به ثروت پدرشان باشند . این ثروتمندان در عوض سرمایه خود را اغلب صرف امور خیریه و عام المنفعه و کمک به افراد واقعا نیازمند می کنند.
ثروتمندان چگونه رفتار می کنند؟
3. تماشای شبکه های تلویزیونی و انجام بازی های ویدیویی
افراد ثروتمند، سرمایه و آینده شان را با تمام روز خیره شدن به تلویزیون نساخته اند. به همین دلیل است که پولشان را نیز صرف خرید تلویزیون های بزرگ و بازی های ویدیویی جدید نمی کنند. بر طبق آمار منتشر شده توسط وب سایت نیلسن، بزرگسالان در خانوارهایی با در آمد سالانه کمتر از 25 هزار دلار ( 300 میلیون تومان) ) به طور قابل توجهی زمان بیشتری را در مقایسه با افراد در خانوارهایی با در آمد سالانه بیشتر از 75 هزار دلار ( 900 میلیون تومان) ) صرف رسانه های جمعی (تلویزیون، رادیو و بازی های ویدیویی) می کنند. (بنابر گفته سایت نیلسن، انتظار می رفت که خانوارهای با در آمد بالاتر، وسایل سرگرمی بیشتری داشته باشند، اما این پیش بینی را نمی کردیم که افراد در خانوارهایی با درآمد کمتر استفاده بیشتری از این ابزار داشته باشند.
به گفته توماس کورلی نویسنده کتاب عادات ثروتمندان، 67 درصد افراد ثروتمند اظهار کرده اند که اصلا تلویزیون تماشا نمی کنند.
4. خرید از برندهای لوکس
مسلم است که ثروتمندان توانایی خرید آخرین و جدیدترین مدل ها و آثار طراحان برتر را دارند، اما این توانایی دلیلی برای صرف پولی که به سختی به دست آورده اند برای خرید گران قیمت ترین لباس ها نیست. برای مثال، اینگوار کمپراد بازرگان و کارآفرین سویدی و بنیانگذار شرکت آیکیا در مصاحبه با هفته نامه نیوزویک گفته است که لباس هایش همیشه از بازارچه دستفروشان خریداری شده و همچنین بیل گیتس نیز در مصاحبه با مجله تایمز گفته است که او هنوز یک ساعت 10 دلاری به دست دارد با وجود اینکه می تواند چندین مدل مختلف ساعت رولکس بخرد.
اشتباه رایجی که افراد ثروتمند انجام نمی دهند
5. خرید خانه های اشرافی
با وجود اینکه بودجه ثروتمندان برای خرید خانه از سطح متوسط بسیار بالاتر است، اما آن ها همچنان به دنبال معاملات منصفانه تر هستند. آن ها می خواهند تا به بهترین شکل از ارزش دلار هایشان استفاده کنند و اصلا دوست ندارند مغبون شوند. با وجود اینکه میلیون ها دلار خرج می کنند، اما تلاش می کنند تا با چانه زنی مانند افراد دیگر از قیمت ها بکاهند.
برخی دیگر از ثروتمندان خودساخته پا را از این هم فراتر گذاشته اند و حتی خانه جدید و بروزی هم نخریده اند. به گفته مجله نیوزویکلی وارن بافت که احتمالا سومین مرد ثروتمند جهان است، هنوز در خانه ای که در سال 1958 به قیمت 31500 دلار خریده است زندگی می کند.
6. خرید به جای اجاره
برخی ثروتمندان حتی خود را درگیر دردسر خرید خانه نیز نمی کنند بلکه گزینه اجاره کردن را انتخاب می کنند. بر طبق گفته میکاییل کوربت مجری برنامه املاک و میلیونرها در مصاحبه با وبسایت هافینگتون پست، امروزه اجاره کردن بیش از هر زمان دیگری متداول شده است، حتی در بین ثروتمندان.
سبک زندگی ثروتمندان خودساخته
7. پیرایش گران قیمت
معمولا همه افراد برای پیرایش و اصلاح هزینه می کنند، اما به نظر برخی از ثروتمندان مشهور پیرایش و اصلاح مو ارزش پرداخت هزینه را ندارد. بنابر گفته وبسایت تایم، جان کادول (بیزینسمن و میلیونر) موهایش را خودش اصلاح می کند و همچنین موسس آیکیا، اینگوار کمپراد در مصاحبه با مجله نیزویک گفته است که در زمان هایی که به کشورهای جهان سوم سفر می کند، در آن کشورها موهایش را اصلاح می کند و با این روش در هزینه هایش صرفه جویی می شود.
8. استفاده از چندین کارت اعتباری
قابل قبول است که افراد ثروتمند نخواهند مقدار زیادی پول نقد همراه خود داشته باشند، اما نباید اینطور فکر کنید که کیف پولشان پر از کارت های اعتباری از بانک های مختلف است. تام کورلی نویسنده کتاب پرفروش عادات ثروتمندان در مصاحبه با مجله نیوزویکلی گفته است که تنها 8 درصد افراد ثروتمند بیش از یک کارت اعتباری استفاده می کنند. در ضمن 77 درصد از افرادی که توان مالی کمی دارند دارای چندین کارت اعتباری هستند. وقتی که بیش از یک کارت اعتباری داشته باشید هزینه های بیشتری باید پیگیری شود، مالیات بیشتری تعلق می گیرد و معمولا فرصت بیشتری برای خرید چیزهای که نیاز نیست و یا خرید های احساسی ایجاد می شود.
9. پرداخت دیرکرد
هزینه دیرکرد یا جریمه وقتی که پرداخت به موقع را فراموش می کنیم خوشایند هیچکس نیست، مخصوصا افراد ثروتمند. به همین دلیل است که ثروتمندان از روش پرداخت اتوماتیک برای پرداخت تمامی قبض هایشان استفاده می کنند. دیوید باک نویسنده کتاب زنان زیرک ثروتمند می شوند، در مصاحبه با وبسایت لرنوست می گوید، اگر بتوانید از پرداخت دیرکرد ها و جریمه ها جلوگیری کنید در آخر می بینید که مقدار قابل توجهی ذخیره شده است.
10. از کارهایی که افراد ثروتمند انجام نمی دهد: خرید اجناس بی کیفیت
با این وجود که افراد ثروتمند هزینه کافی برای جایگزینی وسایل معیوب دارند، اما تمایلی به هدر دادن سرمایه شان ندارند. افراد ثروتمند به این آگاهی رسیده اند که خرید ارزانترین کالاها همیشه بهترین روش نیست. آن ها دید بلند مدتی دارند و به دقت بررسی می کنند که چطور هزینه ای که امروز پرداخت می کنند با ارزشی که در گذر زمان به دست می آورند مقایسه می شود.
11. ترجیح دادن کالاهای جدید به تجربیات جدید
تحقیقات نشان داده است که پول و در کل مادیات می توانند موجب شادی بسیاری شوند. اما در عوض تجربیات معنادار است که منجر به یک زندگی واقعا رضایت بخش می شود. جیمی تاردی نویسنده کتاب میلیونر نهایی، می گوید: ثروتمندان یک بار تجربه کردن چیزهای جدید در زندگی را به داشتن گجت های جدید ترجیح می دهند. تاردی در ادامه می گوید میلیونرهایی را می شناسد که هنوز مدل های قدیمی آیفون را دارند در صورتیکه می توانند آخرین مدل آن را بخرند.
12. بازنشستگی
هیچکس مخالف پس انداز برای زمان بازنشستگی نیست. اما افراد ثروتمند تمرکز خود را روی دوران بازنشستگی متمرکز نمی کنند چرا که اکثر افراد میلیونر خودساخته برنامه ای برای بازنشستگی ندارند. نتایج مطالعه ای که در سال 2010 انجام شد نشان می دهد 54 درصد میلیونرها قصد کار کردن در دوران بازنشستگی را دارند و 56 درصد با میزان سرمایه خالص 15 میلیون دلار اصلا قصد بازنشسته شدن را ندارند.
کارهایی که افراد ثروتمند انجام نمی دهد: قمار کردن
افراد ثروتمند نیازی به شرکت در لاتاری ندارند و همچنین این کار را نوعی پول هدر کردن می دانند. وارن بافت به این سیستم معترض است و می گوید این سیستم دولت، شهروندان را غارت می کند. دولتمردان نباید اجازه دهند که مردم درآمد خود را به راحتی با کشیدن و فشردن چند دکمه هدر دهند. او در ادامه می گوید که یک ماشین لاتاری سکه خور را در خانه قرار داده و هر زمان که پول تو جیبی به فرزندانش داده آنها وسوسه شده و تمام پولشان را در یک روز تمام کرده اند. او این گونه به فرزندانش آموزش داده که سیستم لاتاری چطور پولشان را بدون اینکه متوجه شوند غارت می کند.
دیدگاهتان را بنویسید